понедельник, 17 января 2011 г.

Солонська Людмила Анатоліївна


Щирість,
  чесність,     
     доброта…
Що таке чесність?
Чесність це  відкрите,
щире ставлення.
Нечесність – це таємне,
приховане ставлення.
А. Макаренко
(Нарис про колегу)
Пам`ятаю цю вчительку ще зі свого дитинства. Ми з подругою були у кабінеті її мами (викладача англійської мови) – аж ось на порозі з`явилася запальна брюнетка у білосніжній сукні. Цей яскравий контраст виокремлював її серед інших, але найбільше мені запам`ятались її очі, виразні, повні енергії добра.
Людмила Анатоліївна – неординарна особистість.
Зараз, ставши її колегою і спілкуючись із Людмилою Анатоліївною, завжди ловлю себе на думці: «Звідки у цієї жінки така непідкупна відвертість? Як, у наш нелегкий час, ця жінка може випромінювати скільки щирості й доброти? Де джерела її життєвого оптимізму?» А відповідь проста як все геніальне і мудра як наш світ: вона – жінка…

 Жінка, покликання якої бути завжди серед людей, які не вибачають хиб, гостро реагують на неправду і вміють цінувати доброту – діти.
Працюючи учителем англійської мови, Людмила Анатоліївна пропагує стандарти європейського життя, бо сам предмет, його специфіка спонукає до формування в учнів таких важливих навичок: самоорганізації, уміння висловлюватися красиво і грамотно, відстоювати власну точку зору, а головне – багато працювати. Учні з нетерпін­ням чекають зустрічей з улюбленою вчитель­кою. Кожний її урок  неповторний. Діти не тільки вчаться опановувати знання з іноземної мови, а й бути людьми, бути творцями пре­красного.
Визначною рисою як учителя є чесність, чесне ставлення до своєї справи і до кожної людини, з якою зводить життя. На думку Ж.Ж.Руссо: «...Чесність набагато дорожча порядним людям, ніж вченість людям освіченим», – і це повністю стосується Людмили Анатоліївни. А ще – чуйна, до­брозичлива, мудра. Красою розуму вчителька викликає захоплення, а красою душі змушує поважати. Вона незламна духом, сильна волею, наполеглива працею, неповторна, чарівна, ніжна. У її руках ніколи не згасне смолоскип просвіти, а благословенна праця буде славитися віками.


Комментариев нет:

Отправить комментарий