понедельник, 17 января 2011 г.

Ковтун Олександр Васильович

А серце 
не знає 
спокою...




Не можна жити лише холодильниками, політикою, кросвордами і балансами. Не можна! Треба жити в ім'я людини, в ім'я людського щастя.
Антуана де Сент-Екзюпері

            

Найвизначніша рисою для справжнього чоловіка – це його щедрість. Щедрість душі, щедрість почуттів, щедрість вчинків. Вона є одним із основних чинників яскравої, щирої, сильної особистості. …Як би доля не намагалася зламати, зруйнувати її мрії, забрати надії.., але ні! Сильна людина, сильна особистість, сильний характер – його так багато і вистачає на всіх!
Ні, недаремно живе на світі ця людина – Ковтун Олександр Васильович. Усе життя віддав Україні, 50 років невтомної праці віддав школі, з них 26 років – директором Осипенківської загальноосвітньої школи І -III ступенів.
Ковтун Олександр Васильович... Не знаю чому, але саме через сухі цифри розумієш тепер, що за законами арифметики не обчислити велич учительської праці. Якщо роки помножити на семестри, місяці, тижні, дні, години, хвилини, секунди, якщо додати всі хімічні досліди, всі перевірені зошити, всі педради і наради, всі розказані мудрі життєві історії, всі слова, складені за якоюсь лише серцю зрозумілою формулою  скільки вийде? Вийде велике життя, яке оцінити правильно можуть ті, хто працює разом з Олександром Васильовичем, вчиться у нього.
Олександр Васильович – людина, за плечима якої величезний досвід. У ньому поєднується не лише любов до своєї професії, а й обов'язок перед людьми. Від початку своєї діяльності, як керівника школи, Олександр Васильович багато уваги приділяв покращенню умов праці вчителів та навчанню дітей, збереженню та оновленню навчально-матеріальної бази школи. 
Принциповість та ви­могливість, доброзичливість та вміння прийти на допомогу - у цьому весь Олександр Васильович, мудра людина, до слів якої прислухаються, з чиєю думкою рахуються. У школі створено єдиний, творчий і стабільний колектив одно­думців, більшість якого – його учні, бо гідний приклад учителя-колеги надихнув обрати за професію навчання і виховання дітей. Олександр Васильович користується авто­ритетом та повагою серед учнів, батьків та колег.
Уважний колега, тала­новита людина, яка може підтри­мати і словом, і справою. У ньо­го завжди можна отримати житейську по­раду або мудру настанову, він уміє щиро радіти за успіхам інших. Увага до людей, єдність слова та діла, велика внутрішня сила – є не лише рисами його як керівника, а й прикладом справжньої сильної осо­бистості, що веде за собою ко­лектив.
Можна бути гарним фахів­цем, але «сухим» викладачем. Про Олександра Васильовича цього не скажеш, бо він учи­тель від Бога. Свою мрію він втілив у життя – побудував красуню-школу (1990-1991 р.р.), згуртував колектив однодумців, заслужив щиру повагу людей.
У пам`яті назавжди вкарбувалися слова Олександра Васильовича:
«БУДЬТЕ ЩЕДРІ НА ДОБРО – 
ВОНО ВАМ ВІДГУКНЕТЬСЯ!»


Комментариев нет:

Отправить комментарий